Helsingin Jokerit valmistautuu seurahistoriansa neljänteen KHL-kauteen jälleen isoin odotuksin. Vaikka päävalmentaja Jukka Jalonen vaihtui Lauri Marjamäkeen, narripaidoilta odotetaan jälleen kerran vähintään pudotuspelipaikkaa.

Venäläislehti Championat luottaa helsinkiläisten pelaajamateriaaliin. Se kävi läpi jokaisen läntisen konferenssin maalivahdit ja listasi niiden perusteella joukkueet paremmuusjärjestykseen. 12 KHL-joukkueen jumboksi jäi Dynamo Riika ja kärkipaikat vei Pietarin SKA sekä kevään finaalijoukkue TsSKA Moskova.

Jokerit oli aivan kärjen tuntumassa sijalla kolme. Helsinkiläisten tolppien välissä vastuun tulee jakamaan kaksi maajoukkuevahtia, Yhdysvaltojen Ryan Zapolski sekä Latvian Janis Kalnins. Ison hädän edessä myös 20-vuotias Juho Ratilainen voi pelata ottelun jos toisenkin.

Championat kehuu etenkin Zapolskia, joka pelasi viime kaudella 39 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 93,1. Vastuuta tuli myös pudotuspeleissä, ja mies pääsi myös pelaamaan PyeongChangin olympialaisissa.

– Amerikkalainen maalivahti oli upea viime kaudella. Hän pelasi eniten runkosarjaotteluita ja oli Yhdysvaltojen ykköstorjuja olympialaisissa. Toisella Jokerit-kaudellaan Zapolski oli paljon rauhallisempi, lehti kirjoittaa.

Kalnins on torjunut viimeiset kaksi vuotta Dinamo Riiassa ja ottaa nyt suuren harppauksen kohti KHL:n kärkeä. 26-vuotias latvialainen tuo tarvittavaa tukea rasittuvalle Zapolskille.

Jokereilla on ensi kaudella käytössään hyvä maalivahtiduo, eikä Karri Rämön lähtö Avangard Omskiin tunnu enään niin pahalta iskulta.

Championat listaa Vitajaz Podolskin maalivahtitilanteen läntisen konferenssin seitsemänneksi parhaaksi. Joukkueen tolppien välissä päävastuun ottaa Ruotsista palaava leijonavahti Joni Ortio.