VIERUMÄKI. Nuoret Leijonat aloitti kauden tyrmäävällä tavalla, kun joukkue riepotteli Tshekkiä heinäkuun kuumassa illassa peräti 9-3.

Ottelu oli kotijoukkueen selvää hallintaa: vaikka Tshekki johti peliä avauserän jälkeen 2-1, oli leijonaryhmä läpi ottelun kuskin paikalla.

Yksi joukkueen sankareista oli tehot 2+1 hurjastellut Lauri Pajuniemi. Nuori NHL-taituri oli varsinkin kolmannessa erässä pitelemätön nousten ottelun ykköstähtien joukkoon.

– Hieno voitto. Ensimmäinen peli yhdessä ja saatiin heti onnistumisia todella laajalla rintamalla. 9-3 – voi olla todella tyytyväinen, Pajuniemi summasi Leijonat.comille.

Pajuniemen tähtihetki nähtiin ottelun loppuhetkillä, kun TPS-taituri kruunasi iltansa iskemällä röyhkeän nousun päätteeksi Suomen yhdeksännen maalin. Tshekin pakisto joutui seuraamaan statistin roolista, kun hyökkääjä veivasi kiekon väkisin maaliin.

– Ensimmäinen erä oli vaikea. Se oli rikkonainen eikä saatu oikein kunnolla hommaa vielä käyntiin. Sen jälkeen peli kuitenkin parani ja kolmas erä oli meiltä jo todella ehjä ja hyvä. Pelattiin todella kurinalaisesti ja se palkittiin, nuorukainen itse analysoi.

”Outo olo pelata”

Kiekkoherkku heinäkuussa ei ole aivan normaalia. Nuorten Leijonien leiri huipentuu kahteen Tshekki-peliin. Joukkueet kohtaavat Vierumäellä myös tiistaina.

Pajuniemi naureskeli pelin jälkeen hellesäiden ja jääkiekon tuntuvan huvittavalta yhdistelmältä.

– Kyllähän se tuntuu oudolta pelata tähän aikaan. Mutta samalla hienoa. Esimerkiksi sunnuntaina treenien jälkeen käytiin loppulämmöllä uimassa. Vähän erilaista, Pajuniemi virnisti.

NHL-lupaus Pajuniemi ehti viilettää alkukesästä myös New York Rangersin leirillä. Mitä sieltä jäi käteen? Entä millä mielin 18-vuotias hyökkääjä odottaa tulevaa kautta? Lue nuorukaisen koko haastattelu myöhemmin Leijonat.comista!

Ilari Isotalo, Vierumäki
Twitter: @IlariIsotalo