VIERUMÄKI. Nuorten Leijonien pakiston johtohahmo Urho Vaakanainen odottaa innolla jo tulevaa syksyä.

Vahvan viime kauden pelannut pakki lähtee hakemaan pelipaikkaa NHL:stä. Boston Bruinsin huippulupaus kertoo, ettei Pohjois-Amerikkaan pidä lähteä nöyristelemään.

– Ainoa tehtävä on ottaa pelipaikka Bostonista. Se on yksi ja ainoa tavoite. Muulla asenteella ei voi lähteä sinne, Vaakanainen summaa Leijonat.comille.

Bruinsin pakistoon mahtuminen on kova tavoite Vaakanaiselle, jonka viime kausi sujui mainiosti Liigassa. SaiPassa sekä Leijonissa viilettänyt nuorukainen kertoo varsinkin kevään antaneen paljon itseluottamusta.

Vaikka Vaakanainen tippui viime hetkellä ulos MM-kisajoukkueesta, oli hyppy aikuisten maajoukkueeseen iso askel.

– Maajoukkueen matkasta sai paljon hyviä kokemuksia – pelit menivät hyvin ja koin kehittyneeni niissä peleissä. Nyt voi hyvällä itseluottamuksella jatkaa ja odottaa tulevaa kautta.

Bruinsin paita ylle! Vaakanaisen seuraava tavoite on Bostonissa. Kuva: Getty Images.

NHL-leirillä näytöt kehiin

Ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöä Vaakanainen ehti viilettää Nuorten Leijonien matkassa. Harjoituspelit ovat hyvää vaihtelua suven arkeen, joka pyörii pakin mukaan aika yksinkertaisten rutiinien ympärillä.

– Olen syönyt ruokaa, treenannut ja nukkunut. Siinäpä se, pakki virnistää.

Rutiinit unohtuvat kertaheitolla, kun edessä on hyppy Pohjois-Amerikkaan Maajoukkuepelien jälkeen edessä on NHL-harjoitusleiri. Siellä vastus kovenee: pelipaikasta taistelevat kaikki Bruinsin NHL-miehet.

– Se odottaa syksyllä. Isketään näytön kehiin, Vaakanainen kiteyttää rennon itsevarmasti.

LUE MYÖS: Hurja show! Nuoret Leijonat mässäili maaleilla – NHL-lupaus pitelemätön: ”Voi olla todella tyytyväinen”

Ilari Isotalo, Vierumäki
Twitter: @IlariIsotalo