Seuraavaan KHL-kauteen ei ole enää paljoa aikaa, kun avauskiekko putoaa jäähän ensimmäinen päivä syyskuuta. Kesätauolla on ehtinyt tapahtua jälleen paljon, ja monet joukkueet ovat vahvistaneetkin rivejään merkittävästi.

Venäläinen urheilulehti Championat päätti laittaa itäisen konferenssin joukkueet paremmuusjärjestykseen niiden maalivahtien perusteella. Leijonien viime kauden apuvalmentajan Jussi Tapolan joukkue Kunlun Red Star ei saanut paljoa tukea, sillä sen maalivahtiosasto listattiin 13 joukkueen listan viimeistä edelliseksi.

Suomalaisvahdit löytyivät listan toisesta päästä. Idän ykköseksi arvioitiin Avangard Omsk, jonka ensi kauden torjujat ovat Karri Rämö sekä Igor Bobkov. Molemmat siirtyivät Omskiin tänä kesänä. Vaikka molemmilta löytyy paljon kokemusta KHL-joukkueen ykköstorjujana, todennäköisesti Bobkov saa aloittaa kauden Rämön varamiehenä.

Venäläislehti hehkuttaa Leijonien maalivahtia, joka pelasi viime kaudella Helsingin Jokereissa. Sitä ennen hän oli ehtinyt kiertää Pohjois-Amerikkaa ja pelata 111 NHL-ottelua Calgary Flamesissa. Hän edusti Omskia neljän kauden ajan vuodet 2009-2013, joka helpotti päätöstä palata takaisin idän jättiläisiin.

– Rämö osoitti viime Jokerit-kaudellaan olevan edelleen kovassa iskussa, lehti kuvailee Rämöä.

Idän toinen suomalainen maalivahti Juha Metsola vaihtoi niin ikään KHL-seuraa kesän aikana. Metsola pelaa ensi syksynä Salavat Ufassa, jonka maalivahtiosaston Championat listasi sijalle neljä.

– Yksi KHL:n parhaista maalivahdeista viimeisen kolmen vuoden aikana, Metsolaa kehutaan.