Huippunimiä tarjolla! TOP 5: Nämä Liiga-tähdet etsivät vielä seuraa ensi kaudeksi

© Kuva: Leijonat.fi
Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!

Liiga-kausi 2018-19 lähenee jo kovaa vauhtia, sillä tällä viikolla monet joukkueet pelaavat ensimmäiset harjoitusottelunsa.

Vaikka monet joukkueet ovat jo saaneet kokoonpanonsa valmiiksi, löytyy siirtomarkkinoilta edelleen kovia nimiä, joista olisi hyötyä lähes mille tahansa joukkueelle.

Leijonat.com listasi viisi kovinta vapaata agenttia alle.

5. Jesse Saarinen, Pelicans

33-vuotias Saarinen on edelleen tekijämies Liigassa. Viime kaudella tulosta syntyi Pelicansin paidassa, kun hän summasi 45 otteluun tehot 11+25=36. Kokenut hyökkääjä on pelannut urallaan yli 600 Liiga-ottelua, eikä hänen nimensä pyöri turhaan tällä listalla. Olisi edelleen kova vahvistus niin jäälle kuin sen ulkopuolellekin.

4. Jake Newton, KooKoo/JYP

Yhdysvaltalaispuolustaja syttyi viime kaudella liekkeihin KooKoon takalinjoilla, kun 52 otteluun syntyi huimat tehot 12+23=35. Newton ei pelannut Kouvolassa kuitenkaan koko kautta, vaan hän edusti kevään ajan JYPiä, jossa tulosta ei syntynyt samaan tapaan.

Yhdysvaltaista ollaan viety huhuissa KHL:ään, mutta Liigassa jatkokin lienee mahdollista. Jatkaessaan Suomessa Newton on sarjan parhaimmistoa omalla pelipaikallaan.

3. Teemu Ramstedt, Lukko

30-vuotias Ramstedt on edelleen vapailla markkinoilla, eikä hänen nimensä ole pyörinyt siirtohuhuissa. Kokenut hyökkääjä palasi viime kaudella Liigaan KHL:stä ja osoitti olevansa edelleen huippuvahvistus. Ramstedt viimeisteli 34 ottelussa tehopisteet 9+13=21.

Hyökkääjä Teemu Ramstedt on vielä toistaiseksi ilman seuraa. Kuva: Juha Tamminen.

2. Henrik Tallinder, TPS

Lähes 700 NHL-ottelua urallaan pelannut Tallinder ei ole tehnyt vielä sopimusta ensi kaudeksi, eikä hänen uransa jatkokaan ole varmaa.

Kokenut ruotsalaispuolustaja on pelannut viimeiset kolme kautta TPS:n takalinjoilla. Tallinder olisi edelleen huippuvahvistus mille tahansa Liiga-seuralle, mutta tällä hetkellä kaikki on täysin auki jatkon suhteen.

1. Kristian Vesalainen, HPK/Kärpät

Vasta 19-vuotias suomalaishyökkääjä on tällä hetkellä yksi siirtomarkkinoiden mielenkiintoisimmista suomalaisnimistä. Todennäköisintä on, että Vesalainen solmii NHL-sopimuksen Winnipeg Jetsin kanssa, mutta huhuissa hänen nimensä on liitetty myös Jokereihin. Liigassa tätä suomalaispyssyä tuskin enää nähdään.

Jääkiekon MM-kisat: katso kaikki 64 ottelua ilmaiseksi ja suorana tästä.

Katso kaikki 64 jääkiekon MM-kisojen ottelua suorana!