Neljä vuotta Edmonton Oilersia edustanut suomalaishyökkääjä Iiro Pakarinen siirtyi viime kauden päätteeksi KHL-jätti Metallurg Magnitogorskin riveihin.

Aikaisemmin urallaan vain Suomessa ja Kanadassa pelannut hyökkääjäjärkäle joutuu kokonaan uuteen ympäristöön ensi kaudella. Pakarinen ei tiennyt mitään Magnitogorskista, joten hän joutui turvautumaan tuttujen suomalaispelaajien ja internetin apuun.

– Keskustelin tuttujen pelaajien kanssa. Puhuimme siitä, kuinka kova sarja KHL on – mutta toisaalta, se ei ole niin kova kuin NHL. En tiennyt mitään Magnitorgoskin kaupungista. Sain kaiken tiedon Googlesta. Tiesin vain, että Sergei Mozjakin pelasi siellä, kuten myös Oskari Osala. En tunne Oskaria henkilökohtaisesti, joten en keskustellut hänen kanssaan. Puhuin Tommi Santalan kanssa tästä paikasta – meillä on hänen kanssaan yhteinen agentti. Tommi vakuutti, että Metallurg on vahva joukkue ja sitä, että minulla on varmasti helppo olla ja asua siellä. Sen jälkeen tein lopullisen päätöksen, Pakarinen kertoi Metallurgin verkkosivuilla.

Venäjältä eroaa joissain asioissa paljon länsimaista. Myös Pakarinen on joutunut joskus kohtaamaan kulttuurin erilaisuuksia Venäjällä.

– Olin viimeksi Venäjällä junioriturnauksessa Pietarissa. Olin shokissa siihen miten ihmiset ajavat autoa. Heti ensimmäisenä päivänä meidän piti mennä Cheljabinskiin hoitamaan paperiasioita autolla. Olin peloissani siitä, miten jotkut autoilijat käyttäytyivät. Sanoin silloin itselleni, että en aio ajaa Venäjällä, suomalaishyökkääjä muistelee.