Minnesota Wildin suomalaiskapteeni Mikko Koivu tunnetaan varsin periksiantamattomasta ja tulisesta luonteestaan.

Kaikkensa joukkueensa eteen tekevä keskushyökkääjä nauttii suurta arvostusta joukkueensa sisällä, mutta NHL-tuomarit ovat ottaneet miehen silmätikukseen.

– Koivu on epäonnistunut siinä, että hän soittaa liikaa suutaan tuomareille. Hänen temperamenttinsa/intensiivisyytensä/palonsa (millä sitä nyt haluaa kutsuakaan) ei saa kovinkaan paljon kunnioitusta tuomareilta. Olen jutellut asiasta monien heidän kanssaan ja se on ikävä kyllä totta. Sen takia hänet vaihdetaan niin usein aloituksista pois, The Athleticin toimittaja Michael Russo puntaroi tuoreessa julkaisussaan.

Myös faneilta sataa tiukkaa palautetta ja osa vaatii, että kapteenin natsat siirretään jonkun muun vastuulle. Syy ei ole Koivun temperamentissa vaan joukkueen menestymättömyydessä. Russo vastasi artikkelissaan fanien kysymyksiin ja on vakaasti sitä mieltä, ettei ”C”:tä tule irroittaa kuin ainoastaan yhdessä skenaariossa.

– Vain siinä tapauksessa, jos Wild päättää kaupata hänet (ja hänellä on sopimuksessaan siirron estävä pykälä). Hän on joukkueen kapteeni, sillä selvä. Koivua ei ole missään nimessä syytä nöyryyttää poistamalla ”C” hänen rinnastaan. Kaveri varattiin Wildiin 17 vuotta sitten, hän pelaa ensi kaudella 14. kautensa joukkueessa, hän on pelannut seurassa enemmän pelejä ja takonut enemmän pisteitä kuin kukaan muu.