Nykyisin valmentajana toimiva NHL-legenda Aleksei Kovalev on kertonut olevansa edelleen käytettävissä myös pelaajan roolissa, uutisoi venäläissivusto R-Sport.

45-vuotias venäläishyökkääjä päätti uskomattoman upean NHL-uransa kauteen 2012-13, mutta pelasi sen jälkeen vielä vuoden Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla EHC Vispissä.

Tämän jälkeen Kovalev oli pelaamatta kaksi vuotta, kunnes palasi uudestaan sveitsiläisseuraan 11 ottelun ajaksi. Nämä ottelut jäivät lopulta kuitenkin hänen viimeisikseen.

Nykyisin NHL-legenda toimii KHL-seura Kunlun Red Starissa päävalmentaja Jussi Tapolan apuna. Suomalaisluotsikin onkin väläytellyt, että hän voisi edellään käyttää Kovalevia myös pelaajana.

– Tapola vitsaili, että voisin pelata Kunlunin riveissä. En tiedä miten tosissaan hän oli, mutta olen aina valmis pelaamaan. Olen aina pitänyt kunnostani huolta. En halua tehdä mitään lupauksia. Kuka tietää, mitä tässä käy, Kovalev kommentoi R-Sportille.

Venäläishyökkääjä pelasi ammattilaisurallaan NHL:ssä huikeat 1316 runkosarjaottelua, joissa hän viimeisteli tehopisteet 430+599=1029. Pudotuspeleissä otteluita kertyi tilille puolestaan 123 (tehot 45+55=100).