Jesperi Kotkaniemellä on edessään elämänsä kovin syksy, kun nuori hyökkääjälupaus lähtee tavoittelemaan paikkaa NHL:stä.

Turhia paineita 18-vuotiaan ei tarvitse kuitenkaan ottaa. Takataskussa on jo NHL-sopimus Montreal Canadiensin kanssa, eikä hänellä ole mikään kiire taalajäille. Mahdollista onkin, että Kotkaniemi pelaa vielä ensi kauden lainalla Liigassa.

Ennen Pohjois-Amerikkaan lähtöään nuorukaista voi kuitenkin ihailla vielä kertaalleen Suomessa. Kotkaniemi osallistuu nimittäin Alumni All Star -tapahtumaan, jossa on mukana huima määrä entisiä ja nykyisiä NHL-pelaajia. Mukana on myös entinen Canadiens-kapteeni Saku Koivu.

– Toivon, että tulen jonain päivänä yhtä hyväksi kuin hän (Koivu) on. Se on tehtäväni, Kotkaniemi kommentoi NHL.comin verkkosivuilla.

– Olen erittäin innoissani, että saan tavata Sakun. Se on hieno tilaisuus. Olemme siellä erityisestä syystä, keräämässä rahaa lapsille. Rakastan olla siellä, hyökkääjälupaus jatkoi kertoen samalla, että odottaa saavansa Koivulta hyviä vinkkejä mukaansa Montrealiin.

Kotkaniemi pääsee ehdottomasti puheille sellaisen pelimiehen kanssa, jolla riittää kertomista niin Montrealista kaupunkina kuin Canadiensista organisaationa. Koivu pelasi uskomattomalla NHL-urallaan 13 kautta Canadiensissa. Hän toimi seuran kapteenina yhdeksän kauden ajan.