Viimeisen kahden vuoden aikana KHL-seura Traktor Tsheljabinskissa säväyttänyt maalivahti Pavel Francouz sai keväällä rahakkaan tarjouksen SKA Pietarilta.

Tshekkiläinen jätti KHL-jätille kuitenkin rukkaset ja tavoittelee ensi kaudella paikkaa Colorado Avalanchen NHL-miehistöstä.

– Moni neuvoi minua valitsemaan SKA:n, mutta kuuntelin sydäntäni ja valitsin NHL:n. Tiedän, että elämäni siellä ei välttämättä ole mitään ruusuilla tanssimista, mutta haluan taistella mahdollisuudestani, Francouz sanoi iSport.CZ –sivustolle.

28-vuotias Francouzia ei ole aiemmin varattu NHL:ään.

– Tämä on minun ensimmäinen ja viimeinen mahdollisuuteni (NHL:ssä). Tiesin, että jos saan mahdollisuuden, tartun siihen välittömästi. SKA:n tarjous oli erinomainen ja arvostan sitä.

Tshekkiä helmikuun olympialaisissa ja kevään MM-kisoissa edustanut tähtivahti solmi Avalanchen kanssa vuoden mittaisen ja 690 000 dollarin arvoisen sopimuksen. Vaikka kyseessä on yksisuuntainen sopimus, ei suora pelipaikka NHL:stä ole kuitenkaan varma. Coloradon maalinsuuta vartioivat lisäksi Semjon Varlamov ja Philipp Grubauer, joten paikka NHL:n kirkkaista valoista avautuu mahdollisten loukkaantumisten kautta.

Viime kaudella Francouz torjui Traktorin paidassa 35 runkosarja- ja 12 pudotuspeliottelua huimalla 94,75 torjuntaprosentilla.