Suomalaishyökkääjä Henrik Haapala kausi 2016-17 Tapparan riveissä oli ikimuistoinen. Hän summasi hurjat 60 tehopistettä ja voitti sen ansiosta sarjan pistepörssin. Loistokausi toi lopulta 175-senttiselle mailataiturille NHL-sopimuksen Florida Panthersin kanssa.

24-vuotiaan hyökkääjän viime kausi meni kuitenkin vihkoon, kun hän pelasi NHL:ssä vain viisi ottelua tehoin 0+1. Nuorukainen tahkosi myös farmin puolella 20 ottelua vaisuin tehoin 3+5=8.

Haapala palasi helmikuussa takaisin Tapparaan ja tulos oli vähintäänkin tyydyttävää. Hän kirjasi viidessä Liigan runkosarjapelissä tehot 2+5=7, kun taas pudotuspeleissä hän teki 14 ottelussa tehopisteet 4+6=10.

The Athletic -lehden asiantuntija Corey Pronman ei pidä Haapalaa kovinkaan kovana lupauksena Panthersille. Pronman arvioi Haapalan vasta Panthersin 13. parhaaksi lupaukseksi.

– Haapalalla on taitoa, mutta en vain usko, että hänen kokonsa sekä hänen nopeus/taito -yhdistelmä riittää NHL:ään, Pronman kirjoittaa.

Haapala aloittaa tämän kauden Panthersin NHL-leirillä. Nuorella suomalaisella on leirillä muutama viikko aikaa näyttää taitonsa ja hommata ensi kaudeksi paikka NHL-rosterista.