Suomalaispuolustaja Lassi Thomsonilla on edessään mielenkiintoinen kausi.

Vasta 17-vuotias Ilves-kasvatti ei ehtinyt pelaamaan ainuttakaan Liiga-ottelua, sillä hän suuntaa ensi kaudeksi Kanadaan, jossa hän edustaa WHL:ssä pelaavaa Kelowna Rocketsia.

– Siellä pitäisi olla hyvät valmentajat ja kaupunki on kuulemma hieno. Muuten ei ole hirveästi tietoa siitä mihin ollaan menossa, paikalliseen perheeseen asumaan asettuva Thomson kommentoi Ilveksen sivuilla.

Puolustajan lähtöpäätös ei ollut helppo, sillä hän oli vahvasti tyrkyllä Liiga-kokoonpanoon. Lopulta Pohjois-Amerikka vei kuitenkin voiton.

– Aika kauan sitä tuli mietittyä mitä ensi kauden suhteen tekisi. Halusin saada uusia kokemuksia tämän kautta ja se oli lopulta se, joka ehkä eniten vaikutti päätökseen lähteä. En ole vielä yhtään miettinyt sitä minkälainen sarja WHL on. Lähdetään pelaamaan ja katsomaan, eikä mietitä liikoja, ennakkoluuloton nuori mies pohtii.

NHL-unelma kirkkaana mielessä

Tulevana kesänä Thomson on varattavissa NHL:ään, jossa hän haluaa pelata tulevaisuudessa. Maailman kovimpaan kiekkosarjaan on kuitenkin vielä todella pitkä matka.

– Sinnehän kaikki haaveilevat ja niin tietysti minäkin. Nyt yritetään tehdä mahdollisimman paljon hommia, että sinne joskus pääsisi, Ilves-kasvatti kommentoi.

Kuluneella kaudella Thomson pelasi Ilveksen A- sekä B-junioreissa. Seurajoukkuekauden lisäksi hänet nähtiin Suomen alle 18-vuotiaiden MM-joukkueessa, joka saavutti MM-kultaa.

Lähde: Ilves