NHL-tähti Paul Stastny kaupattiin helmikuussa St. Louis Bluesista Winnipeg Jetsiin.

Liityttyään kanadalaisseuraan yhdysvaltalaissentteri otti välittömästi paikkansa Jetsin kakkoskentästä, jossa hän sai vierelleen suomalaistykki Patrik Laineen ja tanskalaisen pikakiituri Nikolaj Ehlersin.

Kolmikko teki huiman sisäänmarssin ja Laine tykitti hovitarjoilija Stastnyn avustuksella peräti 10 maalia ensimmäiseen seitsemään otteluun.

Nyt tämä trio on kuitenkin historiaa, sillä Stastny siirtyi kesällä vapaana agenttina Vegas Golden Knightsiin. Lähtö Winnipegistä tapahtui kuitenkin haikein mielin.

– Kun muutimme Winnipegiin, vaimoni ja minä tunsimme välittömästi kuuluvamme yhteisöön. Se on jotain, minkä tulemme muistamaan ikuisesti. Se teki päätöksestä lopulta myös vaikean. Osa minusta ajatteli, että voisin jatkaa Winnipegissä, mutta kuten sanoin, joskus se on vaikeaa. Halusin kovasti jäädä sinne ja myös Jets halusi minut, mutta joskus bisnes-puoli tekee asioista hieman mutkikkaita, Stastny sanoi sunnuntaina The Athleticin toimittaja Ryan Clarkille.

Pelillisillä tekijöillä oli kuitenkin suurin merkitys Stastnyn päätökseen.

– Pidän siitä, miten he pelaavat. Heillä on joukkueessaan paljon hyviä laukojia ja olen itse ”syötä ensin” -tyyppinen pelaaja. Sellaisten jätkien kanssa on hauska pelata. Pelaajien kanssa, jotka haluavat kiekon ja kykenevät liikkeellään muodostamaan tilanteita. Heitä vastaan oli viime kaudella todella vaikea pelata. Se ei johtunut vain yksilötaidoista vaan ennen kaikkea systeemistä millä he pelasivat. Pelasitpa sitten heidän ykkös- tai nelosketjuaan vastaan, he pelasivat kaikki samalla tavalla ja antoivat jatkuvasti painetta.

Vegasissa Stastny ottaa luultavasti paikan niin ikään joukkueen kakkosketjun keskeltä. Päävalmentaja Gerard Gallant ei ole hahmotellut vielä tulevia kokoonpanojaan, mutta yksi vaihtoehto 32-vuotiaan Stastnyn vierelle on suomalaistaituri Erik Haula.

Haula pelasi viime kaudella keskushyökkääjänä, mutta hän on kykeneväinen pelaamaan myös laidalla. Koska Vegasissa ei ole pulaa senttereistä, on porilaisella loistava sauma päästä nauttimaan vasta palkatun hovimestarin tarjoilusta.