Winnipeg Jets teki tiistaina merkittävän kiinnityksen, kun joukkueen kapteeni Blake Wheeler allekirjoitti viisivuotisen jatkosopimuksen.

32-vuotias yhdysvaltalainen jatkaa näin ollen seurassa ainakin kevääseen 2024 saakka, sillä hänellä oli vielä aiempaa sopimusta jäljellä vuoden verran. Samalla hän tienaa jatkossa peräti 8,25 miljoonaa dollaria per sopimuskausi.

Seuraavaksi Jetsissä katseet kiinnityvätkin todennäköisesti maalitykki Patrik Laineen jatkosopimukseen. 20-vuotiaan suomalaisen tulokassopimus on päättymässä ensi keväänä, joten huikea palkankorotus voi olla pian edessä.

– Nyt kun Wheeler on kiinnitetty seuraavaksi kuudeksi vuodeksi, Jets voi keskittyä Patrik Laineen jatkosopimukseen, ja pohtia, tarjoavatko he Josh Morrisseylle pitkää vai lyhyttä sopimusta, toimittaja Ken Wiebe kommentoi Twitterissä.

Laine on pelannut NHL:ssä vasta kahden kauden ajan, mutta hän on noussut välittömästi sarjan pelätyimpien maalitykkien joukkoon. Kuluneella kaudella Jets-tähti tykitti runkosarjassa uskomattomat 44 maalia.