Winnipeg Jets pelaa tulevalla kaudella kaksi NHL-ottelua Suomessa, joissa se kohtaa Florida Panthersin 1.- ja 2. marraskuuta.

Kanadalaisseuran ykköspyssylle, suomalaishyökkääjä Patrik Laineelle kyseisissä kamppailuissa tärkeintä on ennen kaikkea kokemus.

– Pääsen pelaamaan ystävieni ja sukulaisteni edessä. Monet heistä eivät ole vielä nähneet NHL-kiekkoa livenä tai minun pelaavan, joten siitä tulee jännittävää varmasti heillekin. NHL-otteluiden pelaaminen kotimaassa on ainutlaatuinen tilaisuus. Yritän nauttia siitä, Laine kertoi torstaina NHL.comin suomenkielisillä verkkosivuilla.

Molemmat kamppailut myytiin hetkessä loppuun, joten Laineelle on sadellut melkoinen määrä pääsylippukosintoja.

– Todellakin. Lippuja pitäisi haalia aikamoinen läjä.

Winnipegin kausi päättyi toukokuun lopussa, kun joukkue hävisi Vegas Golden Knightsia vastaan pelatun konferenssifinaalisarjan. Tämän jälkeen Laine matkasi Suomeen, jossa hän on valmistautunut tulevaa sesonkia varten.

– Olen aina koko kesän kotona Suomessa, mutta toki hoidan silloinkin pakolliset reissut, sponsorikuviot ja muut. Palaan Winnipegiin syyskuun alussa ja aloitan siellä jääharjoittelun. Sitten teemme viimeiset hienosäädöt ennen kautta ja pyrimme olemaan valmiita, Laine jatkoi.

***

NHL-pelaajat kuten jääkiekkoilijat yleensäkin tunnetaan monista millintarkoista rituaaleistaan ja säännöistään, eikä Laine ole tässä asiassa poikkeus.

– Olen mailoistani melko tarkka, enkä anna muiden koskea niihin. Maila on tärkein työkaluni. Saatan käyttää yhdessä ottelussa viittä mailaa, ja niitä menee kauden aikana ehkä sata. Mailan toimivuudella ei sinänsä ole vaihdon kanssa tekemistä, vaan minulle on vain muodostunut tavaksi vaihtaa työvälinettä. Saatan teipata mailan uudelleen vaihdon jälkeen. Minulla on myös eri mailat ylivoimia varten, joten voi se olla jonkun mielestä aika outoa säätämistä.