Calgary Flamesin Juuso Välimäki oli elementissään, kun seuran lupauksista koostuva joukkue kaatoi Edmonton Oilersin maalein 7-3.

Nuori suomalaispuolustaja tykitti heti ensimmäisessä pelissään maalin. Välimäen tarkka siniviivaheitto painui Oilers-maaliin kolmannen erän alussa.

19-vuotias huippulupaus sai pelin jälkeen valmennuksen kehut. Maalin ohella pelissä nähtiin tuttua rohkeaa kiekollista peliä ja oivalluksia.

– Hän väläytteli osaamistaan. Hän näkee pelin hyvin ja tarjoili nytkin muutaman huippupassin, valmentaja Cail MacLean kehui seuran sivuilla.

Välimäki kiekkoili vielä viime kaudella junnusarja WHL:ssä. Nyt edessä on todennäköisesti hyppy NHL:ään tai AHL:ään. Se vaatii paljon. MacLean kehuu kuitenkin nuorukaisen rohkeutta ammattilaisuran ensimmäisten askelien suhteen.

– Tämä on kova taso – hänen pitää tehdä tasaisesti työtä pysyäkseen huipulla. Jotta hän pysyy jatkossakin pelissä sisällä ja on yhtä tehokas kuin aiemmin. Mutta tämä oli ensimmäinen peli nuorelle miehelle – hän jatkaa kasvamistaan. Hänessä on valtavasti potentiaalia, MacLean kehuu.

Katso Välimäen maali tästä(kohdassa 3,13):

Calgary Flames

@NHLFlames
Goals on goals on goals...

Settle in and check out the highlights from today's win over the Oilers!