Jesperi Kotkaniemen kypsyys on tehnyt lyhyessä ajassa vaikutuksen Montreal Canadiensin valmennukseen.

Vaikka seuran lupauksista koostuva joukkue on aloittanut turnauksensa kahdella tappiolla, on suomalaislupaus väläytellyt osaamistaan heti NHL-organisaatiossa. Erityisesti kyky arvioida omaa tekemistä on ollut ihaltavalla tasolla.

Canadiens hävisi maanantaiyönä Toronto Maple Leafsille niukasti 4-2. Tässä ottelussa myös Kotkaniemi pääsi pisteille, kun hän alusti T.J. Melanconin maalin upealla tavalla.

NHL-nuorukaisia luotsannut Joel Bouchard kehuu Kotkaniemen nopeaa sopeutumista rapakon taakse. Hyökkääjä otti vaikean avauspelin jälkeen paljon oppia peliinsä.

– Olen todella ylpeä hänestä. Hän osoitti luonnetta. Kun katsoi häntä kolmannessa erässä, hän voitti kaksintaisteluita ja vääntöjä irtokiekosta. Niitä tilanteita, joita hän hävisi ensimmäisessä pelissään. Hän oli sitoutuneempi. Ja hän tiesi sen, Bouchard kehuu NHL:n sivuilla.

Bouchardin mukaan Kotkaniemi oli itsekin pettynyt ensimmäiseen peliinsä. Ottelu Ottawa Senatorsia vastaan jätti paljon hampaankoloon. Sen myös valmennus huomasi.

– Kun joku pelaaja tulee ja kertoo, että hänellä oli vaikeuksia pelaamisessaan, se on hienoa. Kun pelaaja on tietoinen pelistään, menemme aina oikeaan suuntaan, Bouchard lisää.

Nuorella suomalaisella on vielä useampi vaihtoehto ensi kauden pelipaikaksi. Kotkaniemen ykköstavoite on murtautua jo nyt Canadiensin kokoonpanoon. Jos se ei onnistu, voi hän pelata joko Suomessa Porin Ässissä tai AHL-seura Laval Rocketin riveissä.

Valmennus uskoo, että Kotkaniemi parantaa vielä otteitaan. Nuorella superlupauksella ei ole mitään kiirettä vielä taalajäille.

– Hän on loistava pelaaja. Se on selvää. Usein ihmiset unohtavat, että myös pienillä varauksilla napatut pelaajat ovat vasta kiekkouransa alussa. Jotta voi kasvaa hyväksi NHL-pelaajaksi, pitää antaa aikaa.