Huhtikuussa kiekkomaailma koki kovan iskun. Kanadalainen juniorijoukkue Humboldt Broncos joutui kohtalokkaaseen liikenneonnettomuuteen bussimatkalla vierasotteluun. Turma vaati kymmenen nuoren pelaajan hengen.

Nyt Broncos astui ensimmäisen kerran tositoimiin onnettomuuden jälkeen. TSN televisioi lähetyksen Kanadassa ja USA:ssa ilman mainoksia. Ottelussa Broncos kohtasi Nipawin Hawksin, saman seuran, jonka vieraaksi he olivat menossa turman sattuessa.

 

Paluuottelussa pelasi kaksi turmasta selvinnyttä pelaajaa: Brayden Camrud ja Derek Patter. Aloituskiekon pudotti pyörätuoliin joutunut maalivahti Jacob Wassermann. Osa selvinneistä pelaajista oli katsomossa mukana, toiset katsoivat ottelun television välityksellä.

Joillekin sekin olisi ollut liikaa.

– Se ei ole enää joukkueeni. Toivon heille onnea, mutta se ei ole joukkueeni ja katsominen olisi vaikeaa tietäen, että minun pitäisi olla tuolla”, niskasta alaspäin halvautunut pelaaja Ryan Straschnitzki sanoi NBCsportsille.

Broncosin tekemä maali sai hallin suorastaan räjähtämään. Katso video alta.

Hockey Daily 365 l NHL Highlights

@HockeyDaily365
The @HumboldtBroncos open up the scoring early in the 2nd! Goal by Michael Clarke with an assist to Brayden Camrud! Humboldt leads 1-0!

#HumboldtStrong