Kotimainen kiekkokausi pyörähtää viikonvaihteessa ryminällä käyntiin, kun Liigassa pelataan täysi seitsemän ottelun kierros sekä perjantaina että lauantaina.

Myös pääsarjan tuomaristo on valmistautunut huolella tulevaan koitokseen ja kokoontui viime viikonloppuna perinteiselle kaudenalusleirilleen Tampereelle.

– Keskityimme uusiin sääntöihin ja niiden tulkintoihin, harjoitusotteluiden tapahtumiin, tulevaan kauteen, pidimme sääntökokeet ja loimme tietenkin tuomariyhteisön yhteishenkeä. Tunnelma on myös innostunut ja odottava, Liigan erotuomarijohtaja Jyri Rönn toteaa Liigan nettisivulla.

Jääkiekossa puhutaan usein pelaajien loukkaantumistilanteesta, mutta erotuomarijohtaja kertoo myös muutaman kokeeneen päätuomarin kärsivän kauden alussa vammoista.

– Haasteita alkavan kauden tuomarimääräyksiin tuovat kokeneimman kaartin Timo Favorinin ja Jari Levosen poissaolot alkukauden otteluista. Kummatkin ovat kuntoutumassa vielä loukkaantumisten jälkeen, Rönn kertoo.

Hän kertoo Liigan kokeneimman, 963 ottelua tuominneen Favorinin palaavan tositoimiin jo pikaisesti, mutta Levosen paluu venyy näillä näkymin lokakuun puolelle.

– Nuoremmilla tuomareilla on nyt alkukaudella näytön paikka täyttää konkareiden isot saappaat, Rönn päättää.