TOP5: Liigan siirtomarkkinoilla yhä huippunimiä tarjolla – mitä tekee lähes 700 NHL-ottelun konkari?

© Kuva: Juha Tamminen
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Liiga-kausi 2018-19 pyörähtää käyntiin perjantaina, mutta siirtomarkkinoilla on edelleen vapaana todella kovia pelimiehiä.

Suurimmalla osalla Liiga-joukkueista on tällä hetkellä loistava tilanne, eikä monet menee enää täydennä kokoonpanojaan ainakaan tässä vaiheessa kautta. Oikean hetken tullessa markkinoilta on löytyy kuitenkin nimekkäitä vahvistuksia.

Leijonat.com listasi alle Liigan viisi kovinta vapaata agenttia.

5. Teemu Nurmi, Tappara

33-vuotias Nurmi on pelannut on urallaan yli 700 Liiga-ottelua ja tililtä löytyy myös kolme A-maaottelua. Viime kaudella Nurmi pelasi kuitenkin aikaisempaan tasoonsa nähden heikosti. Koko kaudella tehopistemäärä jäi kahdeksaan (4+4), kun vielä edelliskaudella syntyi komeat tehot 19+23=42. Nurmi on paukuttanut myös peräti yhdeksällä Liiga-kaudella yli 10 maalia. Liekö takana loukkaantumishuolia?

4. Jesse Saarinen, Pelicans

33-vuotias Saarinen on edelleen kovan luokan pelimies Liigaan. Kuluneella kaudella hän summasi Pelicans-paidassa 45 otteluun tehot 11+25=36. Kokenut hyökkääjä on pelannut urallaan yli 600 Liiga-ottelua, eikä hänen nimensä pyöri turhaan tällä listalla. Olisi edelleen kova vahvistus niin jäälle kuin sen ulkopuolellekin.

Jesse Saarinen etsii yhä itselleen uutta joukkuetta. (Kuva: Juha Tamminen)

3. Teemu Ramstedt, Lukko

30-vuotias Ramstedt on yhä vapaana, eikä hänen nimensä ole pyörinyt lainkaan siirtohuhuissa. Kokenut hyökkääjä palasi viime kaudella KHL:stä kotimaahansa ja osoitti olevansa edelleen kova vahvistus. Ramstedt viimeisteli 34 ottelussa tehopisteet 9+13=21.

2. Jake Newton, JYP

Newton syttyi viime kaudella liekkeihin KooKoon takalinjoilla, kun 52 otteluun syntyi hurjat tehopisteet 12+23=35. Newton ei pelannut Kouvolassa kuitenkaan koko kautta, vaan hän siirtyi kevääksi JYPiin, jossa tahti hiipui.

Yhdysvaltalaispuolustaja olisi vahvistus mille tahansa Liiga-joukkueelle, mutta vielä toistaiseksi suunnasta ei ole tietoa.

1. Henrik Tallinder, TPS

Lähes 700 NHL-ottelua urallaan pelannut Tallinder on yhä ilman sopimusta, eikä hänen uransa jatkokaan ole varmaa.

Kokenut ruotsalaispuolustaja on pelannut viimeiset kolme kautta TPS:n takalinjoilla. Tallinder olisi edelleen huippuvahvistus mille tahansa Liiga-joukkueelle, mutta tällä hetkellä kaikki on täysin auki jatkon suhteen.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?