Heikki Hietanen on valittu Suomessa vuonna 2022 järjestettävien jääkiekon MM-kilpailujen pääsihteeksi.

Suomen Jääkiekkoliitto kertoo tiedotteessaan, että Hietanen aloittaa tehtävässään keväällä 2019. Parhaillaan mies toimii vielä Vierumäen toimitusjohtajana.

– Jääkiekon MM-kisat on yksi suomalaisen urheilun suurimmista tapahtumista, ja sillä on valtava merkitys koko lajille. On hienoa päästä rakentamaan MM-kisoja projektin alkumetreiltä asti. Uskon, että vuonna 2022 voimme varmasti tarjota katsojille uudenlaisia elämyksiä myös kaukalon ulkopuolella, iloitsee pitkän uran kiekossa tehnyt Hietanen paluutaan jääkiekon pariin.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF myönsi miesten MM-kisat Suomelle keväällä 2017. Kisavalmistelut käynnistyvät askel askeleelta vuoden 2019 aikana.

Lisäksi Jääkiekkoliiton liittovaltuusto on valinnut Hietasen Suomen ehdokkaaksi vuonna 2020 pidettäviin IIHF:n hallituksen vaaleihin. IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola jättää tuolloin hallituspaikan IIHF:n sääntöjen mukaisesti.

– Heikki Hietanen on toiminut eri rooleissa Kansainvälisen Jääkiekkoliiton piirissä jo parinkymmenen vuoden ajan. Hän on laajasti verkottunut ja IIHF:n jäsenmaiden piirissä arvostettu persoona, joka omaa erinomaiset mahdollisuudet tulla valituksi Kansainvälisen Jääkiekkoliiton hallitukseen, Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela toteaa tiedotteessa.

Lähde: Suomen Jääkiekkoliiton tiedote