Alkavan NHL-kauden alla yksi kiehtovimmista suomalaisnimistä on jo viime kaudella lähelle maalipörssin voittoa yltänyt Winnipeg Jetsin Patrik Laine. Komeat 44 häkkiä toivat tilaston kakkossijan heti Washington Capitalsin Alex Ovetshkinin (49) jälkeen.

Laine kamppailee tulevaisuudessakin maalikuninkuudesta. Sen hän myönsi Montreal Gazettelle itsekin, vaikka joukkueen etu paistaa suomalaisen kommenteista vahvasti.

– Haluan voittaa maalipörssin jossain vaiheessa uraani. Viime vuonna olin lähellä. Tekemällä pienet asiat ensiksi joukkueen hyväksi, pelaaja palkitaan. 50 maalia olisi hyvä saavutus minulle, mutta en ole pettynyt, jos en yllä siihen.

Vaikka Laine painisi maalittomuuden kanssa, ei siitä liene tule sen suurempaa ongelmaa. Suomalainen on kahdella kaudella näyttänyt olevansa NHL:ssä takuuvarma 30-40 maalin mies, vaikka nyt alla oleva harjoituskausi sujuikin tilastoja tuijottamalla suhteellisen vaisusti.

– Tarvitsen vain yhden maalin ja se saa minut käyntiin. Kun saan ensimmäisen, maaleja alkaa tulemaan. Kyseessä oli vain harjoituskausi, enkä ole harjoituskausien pelaaja, Laine muotoili vapaasti suomennettuna viitaten menneisyyteen.

– En muista, miltä tuntuu maalata.

Myös Jetsissä tiedetään se, että oikeastaan vain taivas on rajana puhuttaessa Laineen maalimäärästä.

– En tiedä, kuinka monta hän voisi iskeä. Hän voi leiskahtaa liekkeihin. Kuka tietää sen jälkeen, luotsi Paul Maurice lottosi.

– Hän on sellainen pelaaja, joka voi iskeä kaksi tai kolme maalia ja kääntää pelin kokonaan. Kun hän on kuuma ja maalaa paljon, voi hän yhdellä ”räpäytyksellä” kääntää pelejä meille, sentteri Bryan Little komppasi.

Laineen iskukyvystä saadaan ensimmäisiä viitteitä viikonloppuna. Jets punnitsee Suomen aikaa varhain perjantaina aamuyöstä St. Louis Bluesin.