Edellisen kerran kesällä 2012 NHL:n pudotuspeleihin yltänyt Arizona Coyotes on ollut viime kausina sarjan yksi heikoimmista joukkueista. Alkavaan kauteen kojoottipaidat kuitenkin lähtevät ennakko-odotusten mukaan laumana, joka voi kiusata mitä joukkuetta hyvänsä.

Tätä puoltavat ne faktat, että viime kauden 30 viimeisen ottelun kuntopuntarissa Arizona oli oman konferenssinsa yksi kärkipään joukkueista. Toinen isompien kiusaamista puoltava seikka on tähtivahti Antti Raannan iskukyky. Viime kaudella hän pysäytteli pikkumustia reippaasti yli 90 prosentin varmuudella.

Suomalainen pelasi noin puolet joukkueensa otteluista.

– Mielestäni on helpompaa pelata useammassa pelissä. Pelatessa paljon, ei tarvitse kuin pelata, katsoa nauhoja ja mennä seuraavaan peliin, veskari myönsi AZ Centralille.

Raannan kommenteista voi päätellä sen, että hän on oikeasti vastuun perässä – olkoonkin, että myös viime kaudella kojootit saivat jääkylmää vettä niskaansa vahvasta alkuvuodesta huolimatta.

Suomalaisen luonteen vahvuus on se, että hän nauttii haasteista. Raanta sopii Coyotesiin mainiosti – joukkue kun on viime vuosina haasteita tosiaankin tarjonnut.

– Rakastan pelata enemmän, rakastan haasteita, joita jokainen joukkue tuo. Kaudella on erilaisia ​​pelejä, nautin paineista. Olen parempi, kun pelit (ja niiden panokset) ovat suuremmat.

Vaikka Raanta onkin joukkueensa mahdollisesti suurin tähti, tarvitsee hän myös muiden apuja.

– Oikeiden asioiden tekemiseen tarvitaan viisi edessä olevaa kaveria.

Arizonan paluu pudotuspeleihin on tuskaisen työn takana, jos Raannan panos korostuu liikaa. Joukkue tarvitsee esimerkiksi maalinteko-osastolle rutkasti potkua. Viime kaudella se nimittäin iski toiseksi vähiten maaleja koko runkosarjassa.

Coyotes avaa uuden kauden Dallas Starsia vastaan Suomen aikaa perjantaina aamuyöstä.