Puolustaja Aleksi Salonen on asetettu kolmen ottelun pelikieltoon, tiedottaa Liigan kurinpito.

Jukureiden puolustajalle tuomittiin tiistaina 2+10-minuuttinen rangaistus, kun hän taklasi JYP-ottelussa hyökkääjä Micke Saarta päähän. JYP-hyökkääjä ei loukkaantunut tilanteessa.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että Salosen taklaus täyttää päähän kohdistuvasta taklauksen tunnusmerkistön, koska se aiheuttaa kontaktin taklatun pelaajan päähän. Taklaus on suoritettu kiekolliseen pelaajaan, joka on tietoinen edestäpäin tulevasta taklauksesta.

– Kurinpitodelegaatio toteaa, että taklaavalla Salosella on vastuu siitä, että taklaus ei aiheuta kontaktia taklatun pelaajan päähän. Koska kuitenkin Salosen taklaus suuntautuu voimakkaasti ylöspäin ja lisäksi se aiheuttaa voimakkaan osuman Saarta päähän, kurinpitodelegaatio katsoo, että taklauksella on piittaamattomasti vaarannettu vastustajaa, vaikka kontakti ei aiheuta vastustajan loukkaantumista, toteaa Sampo Liusjärvi tiedotteessa.

Salonen on tuomion vuoksi sivussa seuraavista HIFK-, KooKoo- sekä Ilves-otteluista.