TPS ei pelkää ottaa kantaa. Turkulaisseura isännöi tänään Liiga-historian ensimmäisen Pride-ottelun, kun vastustajaksi saapuu Lappeenrannan SaiPa.

Lauri Korpikoski on tyytyväinen seuransa historialliseen tekoon.

– Sen verran voisin vielä avarakatseisemmin kommentoida Pride-teemaa, että se ei mielestäni koske pelkästään seksuaalivähemmistöjä, vaan myös ihmisiä, jotka tulevat eri kulttuurista, uskonnosta, rodusta tai sosioekonomisesta tilanteesta. Ja on sukupuolesta riippumaton, Korpikoski kertoo TPS:n verkkosivuilla.

– Priden sateenvarjon alle kuuluu siis paljon erilaisia ihmisiä ja urheilu on aivan loistava väline, jolla voidaan opettaa suvaitsevaisuutta ja rikkoa ennakkoluuloja.

Myös presidentti Tarja Halonen ilmaisi tyytyväisyytensä Pride-teemaan.

– Suomessa ensimmäinen pelattava Pride-ottelu TPS-SaiPa välillä on erinomainen esimerkki tasa-arvoteoista joka tasolla, presidentti kommentoi Twitter-tilillään.

Aloituskiekon perjantain ottelussa pudottaa Paavalin seurakunnan kirkkoherra Kari Kanala.

– Minulle on suuri kunnia pudottaa tämän ottelun avauskiekko. Olen hyvin ylpeä Turun Palloseurasta, joka näyttää ennakkoluulotonta esimerkkiä muille seuroille järjestämällä Suomen ensimmäisen Pride-pelin. Jääkiekko kuuluu kaikille ja suvaitsevaisuus on mustavalkoinen asia, Kanala kertoo.

Tarja Halonen

@TarjaHalonen
Suomessa ensimmäinen pelattava #pride -ottelu TPS-SaiPa välillä on erinomainen esimerkki tasa-arvoteoista joka tasolla. Muista #reiluus ja #tasaarvo myös urheilussa! @hctps

HC TPS

@HCTPS
Avoin, rohkea ja yhtenäinen. Myös perjantaina. #HCTPS #Turku #Liiga