Suomalainen NHL-lupaus, maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen mietti kesällä pitkään ja hartaasti, aloittaako hän kautensa kotoisessa Liigassa vai tähtääkö katseensa Pohjois-Amerikkaan.

Elokuussa hän teki lopulta päätöksensä, pakkasi kimpsunsa ja suuntasi nokkansa kohti Kanadaa. Vaahteranlehtimaassa hän kiekkoilee nyt OHL-seura Sudbury Wolvesissa, jossa kausi on käynnistynyt erinomaisen hyvin.

19-vuotias Luukkonen on pelannut toistaiseksi viisi ottelua ja voittanut niistä jokaisen. Viimeisimmän sulan Luukkonen sai hattuunsa sunnuntaina, kun Wolves päihitti Kitchener Rangersin jatkoajan jälkeen lukemin 3-2. Espoolaiselle merkittiin ottelussa 30 torjuntaa.

Nuorukaisen tilastot ovat toistaiseksi häikäisevät: Luukkosen torjuntaprosentti on koko liigan toiseksi paras (94,4), samoin hänen päästettyjen maalien keskiarvonsa (1,78).

Suunta on tällä hetkellä kehityksen kannalta enemmän kuin oikea. OHL:ssä hänellä on mahdollisuus totuttautua pienen kaukalon peliin, jonka lisäksi vastuuta on runsaasti tarjolla.

Päättyneellä kaudella LeKin paidassa torjunut Luukkonen on Buffalo Sabresin toisen kierroksen varaus kesältä 2017 ja newyorkilaisseuralla on kovat odotukset suomalaisvahtinsa suhteen. Näin ollen päätös Pohjois-Amerikkaan siirtymisen suhteen vaikuttaa olleen juurikin se oikea.