Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen tähdittämän Carolina Hurricanesin alkukausi NHL:ssä on ollut vakuuttava. Joukkue keikkuu itäisen konferenssin kakkosena, ja vasta viime yönä se koki syksyn ensimmäisen pisteettömän ottelun. Patrik Laineen (1+0) Winnipeg vei pinnat Ahon (0+1) ja kumppanien nenän edestä.

Hurrikaanipaitojen tuuli puhaltaa kuitenkin vahvasti myötäiseen. Viikonloppuna pelattu voitokas Minnesota Wild -peli oli kuin koko sesongin alku pienoiskoossa. Kamppailussa niin johtoasemasta nauttinut kun tappiollekin jäänyt Canes voitti vuoristoratamaisen koitoksen jatkoajalla luvuin 5-4.

– On rankkaa olla tappiolla kahdesti kolmannessa erässä. Viime kaudella olisimme ehkä luhistuneet ja luovuttaneet ja todenneet, että yritys oli hyvä. Todella hyvä voitto. Olisimme olleet järkyttyneitä, jos olisimme hävinneet, konkarihyökkääjä Justin Williams, 37, pyöritteli viitaten järkyttymisellä laukaisumäärään (57-23).

Hurricanes on alkukaudella pysynyt pelitapahtumien sisällä ihailtavan hienosti. Konferenssisijoitus todistakoon sen.

– Meillä on sellainen asenne, että emme ole koskaan ulkona ottelusta ja pystymme hoitamaan homman. Kausi on vasta alussa, mutta olemme menossa oikeaan suuntaan. Teemme hyviä asioita, ja sen tuloksena voitamme otteluita, kolminkertainen Stanley Cup -voittaja Williams iloitsi.

Myös Aho viittasi eräässä haastattelussa viikonloppuna pelattuun Wild-peliin. Siinä oli havaittavissa lupaavia merkkejä mahdollisesti lupaavasta kaudesta.

– Meistä kertoo jotain se, että pystyimme nousemaan kahdesti ja voittamaan. Ylivoimapelimme on ollut surkeaa koko kauden. Sitten kun tarvitsimme sitä kipeimmin, niin teimme maalin. Tuntuu hyvältä.

Viikonloppuna urakoineen Hurricanesin kausi jatkuu keskiviikon vastaisena yönä Tampa Bay Lightningia vastaan.

Lähteet: NHL.com/fi, AP