JYPin synkkä alkukausi nostaa joukkueen ennakkosuosikiksi ensimmäiseen valmentajavaihtoon Liigassa, arvioivat vedonlyöntiyhtiöt.

Esimerkiksi NordicBet tiedottaa, että sen papereissa joukkueen tuore konttaus CHL-jäillä nosti jo päävalmentaja Lauri Merkikiven synkän tilaston kärkeen – JYPiä pidetään nyt todennäköisimpänä kauden ensimmäisten Liiga-potkujen antajana.

– Viime kauden päätteeksi Marko Virtanen sai potkut CHL-mestaruudesta huolimatta, kun JYPin kausi päättyi Liigassa puolivälieriin. Nuori ja kokematon Merikivi oli yllätysvalinta päävalmentajaksi, eikä hänelle ikävä kyllä voi nyt povata kovin pitkää kautta Hurrikaani-paitojen penkin takana, miettii Betssonin Head of Marketing Jussi Nurmi.

Myös Liigassa suursuosikki kontaa. Joukkue on sijalla 13 – huippunimiä vilisevä ryhmä on napannut 12 avauspelistään 14 pistettä.

JYP on kertoimien valossa ykkössuosikki valmentajanvaihtoon. Se voittaa toisena olevan Lukon ja Ässät niukasti – jos Merikiven potkuista saa rahat kolminkertaisesti, Pekka Virta (Lukko) ja Mikael Kotkaniemi (Ässät) tuovat vedonlyöjälle rahat 4,5-kertaisesti takaisin.

Liiga on jakautunut alkukaudesta jo selkeästi onnistujiin ja epäonnistujiin. Vähiten vedonlyöntiyhtiö uskoo KalPan, Kärppien ja SaiPan potkuihin. Mikäli joku kolmesta seurasta vaihtaa valmentajaa, on kerroin hurja 75.

Lähde: NordicBetin tiedote