Aleksander Barkov säkenöi viime yön NHL-kierroksella, kun hänen edustamansa Florida Panthers kohtasi vieraspelissään Philadelphia Flyersin.

Isäntäjoukkue karkasi toisessa erässä jo 5-2 -johtoon, mutta Panthers ei antautunut. Barkov aloitti Floridan kirin ylivoimamaalilla ja viimeisteli lopulta tasoittavan viidennen osuman komean läpiajon päätteeksi.

Suomalainen osui vielä kertaalleen voittolaukauskilpailussa, mutta Philadelphia oli lopulta vahvempi.

Florida on hävinnyt nyt jokaisen kauden neljästä avauspelistään. Tästä huolimatta päävalmentaja Bob Boughner löysi joukkueensa pelistä paljon hyvääkin.

– Mielestäni olimme tänään uhrautuvaisempia kuin aiemmin. Pelistämme löytyy paljon hyvää. Siinä on kuitenkin joitain huonoja asioita, jotka meidän on korjattava. Meidän on kyettävä pelaamaan hyvin täydet 60 minuuttia ja lopetettava ilmaismaalien päästäminen, Boughner niputti Floridan verkkosivuilla.

Barkov oli eittämättä yksi kaukalon näkyvimmistä pelaajista ja hänet valittiinkin lopulta ottelun kakkostähdeksi. Taituri saikin valmeltajaltaan ja niin ikään kaksi maalia tehneeltä Frank Vatranolta kovaa ylistystä suorituksiensa tueksi.

– Hän oli peto läpi ottelun, Boughner kehui kapteeniaan.

– Hän on supertähti tässä liigassa. Hän on paras pelaajamme niin jäällä kuin sen ulkopuolellakin. Hän johtaa esimerkillään. Parhaat pelaajat nostavat yleensä tasoaan silloin kun heitä tarvitaan. Hän teki juurikin niin. Hän teki meille kaksi isoa maalia, Vatrano ylisti.

Barkov nousi tehopisteillään myös Panthersin historiankirjoihin syrjäyttämällä legendaarisen Pavel Buren (251) Floridan kaikkien aikojen kymmenenneksi tehokkaimpana pelaajana. Tamperelainen on tehnyt nyt pelaamassaan 335 runkosarjapelissä komeat 253 tehopistettä (103+150).