Antti Suomela oli kesällä hieman yllättäen NHL:n siirtomarkkinoiden kuumimpia nimiä.

Samaan aikaan kun kaikki mediat mylläsivät tietoja venäläistähti Ilja Kovaltshukin seuraavasta seurasta, sai Suomela neuvotella siirrostaan melko rauhassa. Lopulta miehen uudeksi seuraksi paljastuikin San Jose Sharks.

Huhuissa pyöriteltiin, että jopa 10-15 NHL-seuraa olisi ollut Liigan pistepörssivoittajan kintereillä, eikä huhut olleet tällä kertaa tuulesta tempaistuja. Suomelan agentti Markus Lehto kommentoi nimittäin asiaa tuoreeltaan The Athletic –sivustolle.

– Olen varma, että kaikki agentit sanovat, että puolet liigasta yrittävät saada heidän pelaajiaan. Mutta tämän tyypin (Suomelan) kohdalla totuus on, että puolet joukkueista yrittivät todella hankkia hänet, Lehto paljasti.

Suomelan seuravalinta on ainakin vielä osoittautunut hyväksi, sillä suomalaishyökkääjä oli harjoituskaudella Sharksin paras maalintekijä. NHL-kaudella hän on viimeistellyt puolestaan kuuteen otteluun tehopisteet 0+2.