Syksy on sujunut sensaatiomaisen debyyttikauden NHL:ssä pelanneen Vegas Golden Knightsin osalta vaisuhkosti. Seitsemästä pelistä se on ottanut vain kaksi suoraa voittoa ja tappiota on kirjattu tilille jo neljä.

Vaikeaa on ollut myös joukkueen suomalaishyökkääjä Erik Haulalla. Hän on kerännyt seitsemässä pelissä tehot 1+0=1, ja ompa pakkaselle painunut myös tehotilasto lukemiin -2.

Viime kaudella Haula oli toisenlaisessa vireessä. Hän teki NHL:n kausikohtaisen ennätyksensä niin maaleissa, syötöissä kuin tehopisteissäkin. Saldo oli 29+26=55.

Vaikka nyt on ollut vaikeaa, ei viime kauden liekehdintä näytä horjuttavan Haulaa mitenkään. Siitä voi kuitenkin ammentaa kohti tulevaa. Kuten urheilijat tapaavat sanoa, aina voi mennä eteenpäin.

– En ole tyytyväinen, sillä viime kaudesta jäi vielä parannettavaa. Oma mielipiteeni on, että pystyn vielä parempaan. Hävittyjen Stanley Cup -finaalien jälkeen ajatus kesään lähdettäessä oli se, että pitää parantaa, Vegasin hyökkääjä huomautti NHL.com/fi:n mukaan.

Mennyt sesonki oli Vegasille muutamaa voittoa vaille nappisuoritus. Vaikka tappioista on vaikea repiä hyviä asioita, osaa Haula sellaisen lopulta pettymykseen päättyneestä kesästä löytää.

– Nälkää jäi, ja se on hyvä.

Vegasin kausi taalajäillä jatkuu Suomen aikaa varhain sunnuntaina Anaheim Ducksia vastaan.