Tampereen Ilves on ottanut kantaa viime perjantaina Tapparaa vastaan pelatun paikallisottelun lieveilmiöihin.

Joukkueen toimistusjohtaja Risto Jalon, sekä kapteeniston allekirjoittamassa, seuran nettisivulla julkaistussa viestissä todetaan osan katsojista kokeneen olonsa Hakametsän hallissa turvattomaksi.

– Joukkueurheilu herättää vahvoja tunteita, mutta katsomossa tulee keskittyä pelin seuraamiseen, oman joukkueen kannustamiseen ja yleisesti tapahtumasta nauttimiseen. Perjantain paikallispelissä tässä ei kaikkien osalta onnistuttu. Vastaavien tilanteiden välttämiseksi ohjeistamme järjestyksenvalvojiamme puuttumaan myös provosointiyrityksiin entistä aktiivisemmin ja tarvittaessa poistamaan niihin syyllistyvät henkilöt ottelusta, seura toteaa tiedotteessa ja jatkaa:

– Kannattajiemme jäähalliin luoma tunnelma kuuluu Liigan ehdottomaan parhaimmistoon, mistä kiitämme koko Ilves-yhteisöä. Hakametsän tulee olla paikka, jossa kaikki kokevat olonsa turvalliseksi ja tervetulleeksi. Tällä viikolla pelaamme kaksi kotiottelua, joissa vastustajina ovat TPS ja Pelicans. Jatketaan positiivisen tunnelman luomista ja annetaan joukkueellemme jälleen tuki, jonka se on otteillaan ansainnut.