Nashville Predatorsin kakkosvahti Juuse Saros nousi sankariksi lauantaina, kun hänen joukkueensa haki tyylipuhtaan 3-0-vierasvoiton Edmonton Oilersista.

Saros nähtiin Predators-maalilla, koska Pekka Rinne oli sivussa aivotärähdyksen vuoksi. Tämä ei kuitenkaan haitannut menoa, kun nuori suomalaisvahti pysäytti Oilersin kaikki 31 laukausta. Nollapeli oli hänelle NHL-uran viides.

– Meillä on kaksi aloittavaa maalivahtia. Aina kun on ollut Juusen vuoro, niin hän on pelannut uskomattoman hyvin, Predatorsin kapteeni Roman Josi ylisti NHL.com/fi:n mukaan.

Takaiskuissa on aina puolensa. Niin myös Rinteen loukkaantumisessa, vaikka sellaisia ei koskaan kenellekään toivo.

– Tämä on loistava tilaisuus Juuselle. Emme tietenkään halua, että Pekalle tapahtuu tuollaista. Hän on niin iso pala joukkuettamme ja oli pelannut todella hyvin kauden alussa, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette sanoi.

Sarokseen Preds ei ole kaatunut. Hän on hoitanut roolinsa enemmän kuin tyylikkäästi.

– Loukkaantumiset kuuluvat lajiin. Sitä tapahtuu kaikille joukkueille. Juuse ei ole antanut meille mitään syytä uskoa, etteikö hän pystyisi hoitamaan tätä. Hän on ollut loistava viimeisen muutaman vuoden ajan jokaisessa tilaisuudessaan. Lauantain ottelu oli siitä täydellinen esimerkki. Hänen edessään pelaavat pelaajat luottavat häneen, Laviolette jatkoi.

Nashvillen kausi jatkuu ensi yönä San Jose Sharksia vastaan.