Liigassa viime vuosina menestyksekkääksi joukkueeksi tiedetty ja CHL:n hallitseva mestari JYP on ollut läpi syksyn suurissa vaikeuksissa. Kauden 14 ottelusta vain 14 pinnaa keränneen jyväskyläläislauman edellisestä suorasta voitosta on aikaa jo kuukauden päivät.

Vaikeuksissa ovat olleet myös viimeistä edellisenä keikkuvan JYPin kärkipelaajat. Ennen kauden alkua yksi pähkinä oli se, onko hurrikaanipaitojen kokenut kärki uhka vai mahdollisuus.

Ainakin syksy on kellistänyt vaakaa ensimmäisenä mainitun vaihtoehdon suuntaan.

Tehotilasto kertoo karua kieltään. Maailmanmestari ja Liigassa yhteensä yli 400 kamppailua pelannut Jarkko Immonen on tuossa vasta jaetulla 392:nnella sijalla lukemalla -6. Samassa lukemassa on toinen kokenut kehäkettu Ossi Louhivaara.

Sijalla 410 keikkuvan Mikko Kaltevan -8 ”kruunaa” jyväskyläläisten tilastot. Liigakaukaloissa on viilettänyt tällä kaudella kaikkiaan 416 pelaajaa.

JYPin sisäisen pörssin paras lukema on vaisu +1. Siihen ovat pystyneet Roni Allen, Jerry Turkulainen ja Joonas Viinikainen.

Tehotilasto kertoo karua kieltä siitä, miten pulassa JYP on ollut tasakentällisillä pelatessa.

Jyväskyläläispoppoo yrittää kääntää kelkkaansa torstaina Lukon isäntänä. Liigakausi puolestaan jatkuu tänään tiistaina ottelulla KalPa-Ilves.