Näin Leijonat-puolustaja kosiskeltiin NHL:ään: yksi kaikkien aikojen kiekkolegendoista pirautti Kuopioon

© Kuva: Getty Images
Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?

Leijonista tuttu puolustaja Juuso Riikola teki harvinaisen tempun. Harva onnistuu kypsemmällä iällä siirtymään Liigasta suoraan NHL:ään. Hyvät MM-kisat pelannut Riikola kuitenkin herätti enemmänkin kiinnostusta rapakon takana.

Pittsburghin Penguinsin radio-ohjelmassa valotettiin hieman suomalaispakin houkuttelua joukkueeseen. Ensin pitkän NHL-uran tehnyt Bill Guerin matkusti Kuopioon rekrytoimaan KalPa-puolustaja Riikolaa. Tämän jälkeen yksi kaikkien aikojen kiekkolegendoista, Mario Lemieux, vielä tarttui puhelimeen ja soitti suomalaispuolustajalle. Puhelulla oli suuri vaikutus siihen, että Riikola valitsi nimenomaan Pittsburghin.

Mario Lemieux on yksi harvoista kiekkoilijoista, joita usein verrataan Wayne Gretzkyyn. Lemieux’n komeaa uraa jarruttivat sitkeät selkävaivat. Hyökkääjän dominoinnista kertoo hyvin se, että hän oli kolme kautta kokonaan pelaamatta. Paluukaudellaan 2000-01 hän kuitenkin teki 43 ottelussa tehot 35+41.

Tekeekö Kaapo Kakko yli 59,5 pistettä?