Patrik Laineen alkukausi on lähtenyt tahmeasti liikeelle. Takana on nyt 12 ottelua, joissa on syntynyt kolme maalia ja kaksi syöttöpistettä. Viimeiset viisi peliä suomalainen on tallustellut varjojen mailla tekemättä pistettäkään.

– Pojat pelaavat syksyllä ja miehet keväällä! Katsotaan, ketkä pelaavat toukokuussa. Minä tähtään sinne, Laine kuittasi sunnuntaina NHL:n suomenkielisten verkkosivujen mukaan.

Mitä tulee Laineen sanomisiin, niin myös pelaaminen näytti juuri tältä – ainakin Winnipeg Jetsin ja Toronto Maple Leafs kohtaamisessa sunnuntain vastaisena yönä.

Toronto johti peliä 3-2 ja Winnipeg haki lujasti tasoittavaa kolmatta maalia. Tosin Laineella ei ollut kuitenkaan kiire mihinkään.

Kiekko pyöri Jets-kulmauksessa, jossa suomalaisella oli mahdollisuus ottaa kiekko hyppysiinsä. Laine leijaili kuitenkin muissa maailmoissa, eikä tehnyt mitään pelin edistämiseksi. Tällöin Winnipeg-jättiläinen Dustin Byfuglien murahti pelikaverilleen:

– Liiku!

Kuin ruoskan iskusta, Laine säpsähti hereille ja lähti pinkomaan kiekon kanssa kohti keskialuetta. Tasoitusmaali jäi lopulta syntymättä Toronton voittaessa ottelun.

Flintor

@TheFlintor
"YOU GOTTA MOVE"

With less than a minute remaining and down 1 goal, Byfuglien tells Laine to stop standing around and start the rush.