HELSINKI. Aleksander Barkovin tähdittämä Florida Panthers pääsee pian irti Hartwall Arenalla, kun vastaan asettuu Winnipeg Jets.

23-vuotias suomalaistähti aloittaa ottelun odotetusti ykkösketjussa, jossa hänen rinnallaan nähdään Jevgeni Dadonov sekä Nick Bjugstad. Barkovin mukaan ketjussa kaikki pelaajat täydentävät toisiaan hyvin, mutta etenkin Dadonovin kanssa yhteispeli toimii ja sille on syynsä.

– Ollaan tosiaan kaksi venäjän kieltä puhuvaa kaveria. Me puhutaan venäjää penkillä, kopissa ja kun käydään syömässä yhdessä. Vietämme aika paljon vapaa-aikaa yhdessä.

– Olemme samantyylisiä pelaajia, jotka tykkäävät olla kiekon kanssa. Haluamme myös syötellä ja luoda paikkoja muille. Myös Bjugstad on hyvä kolmaslenkki. Hän on suoraviivaisempi pelaaja, joka tekee meille tilaa. Kemiat toimii ketjussamme, mutta maaleja meidän pitäisi tehdä enemmän, Barkov avasi medialle.

Tehojen valossa ykkösketjun tulosta ei voi moittia. Barkov on aloittanut kautensa lähes piste per peli tahdilla, sillä yhdeksän ottelun jälkeen kasassa on kahdeksan (2+6) tehopistettä. Ykkösketjun tehokkain on ollut puolestaan Dadonov, joka on saalistanut jo kymmenen (4+6) tehopistettä.

Leijonat.com seuraa Winnipeg Jetsin ja Florida Panthersin harjoituksia paikan päällä.

Miikka Lahtinen, Helsinki
Twitter: @miikka_lahtinen