HELSINKI. Tähtihyökkääjä Patrik Laineen hurja ilta nousi ykköspuheenaiheeksi heti torstaina, kun Winnipeg Jets kaatoi Florida Panthersin maalein 4-2 Suomen NHL-pelien avauksessa.

Hattutemppu kotiyleisön edessä sai joukkuekaverit odotetusti ällistyneiksi. Jetsin tähdet kommentoivat laajasti pelin jälkeen Laineen tekemisiä.

Yksi vakuuttunut hahmo oli Jets-maalilla upeasti torjunut Connor Hellebuyck. Huippuvahti katsoi ihastuneena Laineen maalikimaraa.

– Mahtava ilta häneltä. Hän on uhka aina saadessaan kiekon. Se on asia, jossa hän on todella hyvä. Ja sitä me tykkäämme katsoa, Hellebuyck kommentoi virne kasvoillaan.

Laineen osumat olivat upeaa katsottavaa. Ensimmäinen osuma syntyi tarkalla rannelaukauksella – toinen maali oli karmea pommi ylivoimalla. Hattutemppu huipentui, kun Laine sihtasi omasta päästä kiekon tyhjään Panthers-maaliin.

Mutta miksi Laineen laukaus on maalivahdille niin vaikea torjua? Hellebuyck kertoo saaneensa treeneissä hyvän kuvan suomalaisen aseesta.

– Minä pysäytän kaikki hänen vetonsa harjoituksissa! En osaa siis valitettavsti sanoa, Hellebuyck naurahti ja jatkoi:

– Vakavasti puhuttuna, suurin juttu on varmasti sen tarkkuus – veto lähtee voimalla ja todella tehokkaasti.

Puhuuko Laineen pommi perjantaina? Jets kohtaa Panthersin klo 20.00. Leijonat.com seuraa peliä paikan päällä hetki hetkeltä.

LUE MYÖS: Patrik Laine hurjasteli nimensä historian kirjoihin – samaan pystynyt vain yksi NHL-pelaaja

LUE MYÖS: Mykistävä show! Patrik Laine maiskutteli ällistyttävää superiltaansa: ”Olisin voinut tehdä vaikka viisi maalia”

LUE MYÖS: Hurja Patrik Laine -show! Supertähdeltä mykistävä ilta Suomen huutomyrskyssä

Patrik Laine on yksi NHL-historian parhaista nuorista maalintekijöistä – seuraava legenda jo lähellä

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo