Providence Bruinsia vastaan alivoimamaalin iskenyt Saku Mäenalanen oli AHL:n yksi viime yön suomalaisonnistujista. Charlotte Checkers -hyökkääjä kiskaisi 4-3-voittoon päättyneessä pelissä kauden toisen rysänsä (2+3=5).

Bruinsin ensi yönä uudelleen punnitseva Checkers johtaa omaa konferenssiaan 18 pinnaan saaliilla. Mäenalasella riittää aihetta hymyyn joukkueen panoksen lisäksi myös henkilökohtaisen tekemisensä takia.

Joukkueen luotsi Mike Vellucci kehui Torniosta maailmalle ponnistaneen nuorten maailmanmestarin maasta taivaaseen joukkueen kotisivuilla.

– Ajattelen, että hän on ollut hyvä. Hän on luultavasti yksi kovimmista työntekijöistämme nyt. Hän tietää, että tämä on kova liiga. Työnmäärä pitää olla äärimmäisen kova. Hän on pelannut todella hyvin.

Kesän 2013 viidennen kierroksen varaus ei ole taalajäillä vielä pelannut. Nashville Predatorsin varaama, mutta nyt oikeuksiltaan Carolina Hurricanesille kuuluva Mäenalanen saattaa kuitenkin moisella vireellä jopa kolkutella portteja ylhäällä.

Lähellä debyytti on ollut jo tänä syksynä aiemminkin. Mäenalanen ja AHL-joukkueen tehokkain pelaaja Janne Kuokkanen (5+6=11) kuuluivat Carolinan leiriryhmään ennen sesongin alkua. He kuitenkin putosivat ryhmästä syyskuun lopulla.