HELSINKI. Leijonien Karjala-turnaukseen valitussa joukkueessa nähdään useampi debytantti.

Yksi kiinnostava nimi on Oula Palve, jolla on allaan upea kausi TPS:ssä. 26-vuotias hyökkääjä on noussut syksystä Liigan komeettojen joukkoon – maajoukkuetaukoa ennen vyölle on ehtinyt tulla 17 peliä tehoin 9+6=15.

Pisteitä vakuuttavampaa on ollut Palven syksy. Persoonallinen sentteri on noussut tällä kaudella Liigan eliittiin – tulikuuma taituri on osoittanut viimeistään nyt olevansa pelipaikallaan sarjan parhaimmistoa.

Kiekkotaiturin otteet ovat vakuuttaneet myös leijonajohdon. Joukkueen GM Jere Lehtinen odottaa paljon Palveelta.

– Hän on ollut Liigan parhaimmistoa. Voi sanoa, että hän on ihan ansaitusti mukana ja saanut näytönpaikkansa tässä joukkueessa. On hienoa, että myös Leijonissa nähdään pelaajia, jotka ovat kulkeneet huipulle eri tietä kuin se suurin osa, Lehtinen kehuu Leijonat.comille.

Lehtinen viittaa Palveen erilaiseen polkuun. JYP-kasvatti on tehnyt pitkän kaarroksen huipulle – usea vuosi Mestiksessä on maksanut itsensä takaisin viimeistään nyt. Persoonallinen hyökkääjä on samalla hyvä muistutus, että Leijoniin voi nousta myös muut kuin superlupaukset.

– Palveen tarina rohkaisee varmasti muitakin pelaajia, Lehtinen pohtii.

Samalla se näkyy myös kaukalon ulkopuolella. Lehtinen uskoo, että Palveen kaltaiset persoonat tuovat omalla toiminnallaan erilaista näkökulmaa myös Leijonien arkeen. Se on rikkaus Karjala-turnauksen tapaisessa tapahtumassa.

– Joukkue on persoonia täynnä. Kaikkia tarvitaan omalla tavalla tuomaan perspektiiviä. Erilaiset tarinat rikastuttavat heti ilmapiiriä, Lehtinen summaa.

Leijonat.com seuraa Leijonien taivalta kotiturnauksessa. Hyppää kulissien taakse myös Snapchatissa tunnuksella: leijonatcom.

LUE MYÖS: Leijonien joukkue ja otteluohjelma! Lue kaikki tarpeellinen Karjala-turnauksesta uudelta ERIKOSSIVULTAMME!

Ilari Isotalo, Helsinki
Twitter: @IlariIsotalo