HELSINKI. Leijonat päätti Karjala-turnauksen komealla tavalla, kun joukkue kaatoi sunnuntaina Ruotsin maalein 3-0.

Ottelu oli suomalaisryhmän selvää hallintaa: kuvaavaa on, että lukemat olisivat voineet olla paljon pahemmatkin. Kaikki illan kolme maalia olivat Liiga-pelaajien tekemiä.

Leijonajoukkue karkasi jo avauserässä johtoon, kun Kärppien Ville Leskinen iski uransa avausmaalin. Komea veto painui maaliin ylivoimalla.

Leskinen oli isossa roolissa myös toisessa illan maalissa. Nuorukainen löysi toisessa erässä puolustaja Teemu Erosen, joka pääsi sivaltamaan vapaasti maalin edustalta kiekon Ruotsin maaliin. Myös tämä osuma oli kiekkohistoriaa: kiekko oli Erosen leijonauran ensimmäinen.

Kolmannen erän ainokaisen iski puolestaan Jani Hakanpää, joka pommitti kiekon komeasti Ruotsin maaliin. Myös Kärppien järkäle sai kiekon mukaansa maajoukkueuran avausmaalin kunniaksi.

Leijonien suurin sankari löytyi silti maalin suulta: Veini Vehviläinen torjui jo toisen nollapelin viikonloppuun. Tshekin nollannut Kärpät-vahti venyi varsinkin kolmannessa erässä lukuisaan upeaan venytykseen.

Voitto tarkoitti samalla sitä, että Suomi nousi Karjala-turnauksen toiselle sijalle. Venäjä marssi lopulta EHT-turnauksen voittoon. Tshekki oli kolmas ennen Ruotsia.