Toronto Maple Leafsin osalta alkukausi NHL:ssä on ollut melkoista liitoa. Joukkue on kerännyt 20 kamppailusta 28 pinnaa, ja se keikkuu läntisessä konferenssissa toisena. Hyvä on ollut myös Kasperi Kapanen, joka on nakuttanut syksyllä jo komeat pinnat 8+6=14.

Nuorten maailmanmestari viittasi NHL.com/fi-sivuston haastattelussa siihen suuntaan, että hän on itse päässyt yllättämään monet.

– Moni ei varmaan osannut odottaa minulta näin hyvää alkua, ja hyvä niin. Tykkään yllättää ihmisiä. Olen saanut upean tilaisuuden pelata Pattyn (Patrick Marleau) ja Austonin (Matthews) kanssa vähän aikaa, ja nyt ketjussani ovat Naz (Nazem Kadri) ja Patty.

– On ollut tosi hauskaa pelata isompia minuutteja kuin aikaisemmin ja saada paljon mahdollisuuksia. Uskon, että se on näkynyt pelissäni.

Kun John Tavares siirtyi kesällä vaahteranlehtipaitoihin, muuttui Maple Leafsin profiili kertalaakista todelliseksi menestyjäsuosikiksi.

– Tämä joukkue pystyy mihin vain. Meillä on nuoria pelaajia ja veteraaneja, ja kausi on sujunut tosi hyvin. Voisimme toki olla parempia joillakin osa-alueilla, mutta katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kapanen näki.

Polkukone antoi viimeeksi viikonloppuna huikean näytteen ennenkaikkea iskustaan ja nopeudestaan nöyryyttämällä NHL:n tähtipakki Erik Karlssonia oikein urakalla.

Kuudesta edellisestä ottelustaan vain yhden hävinneen Toronton urakka jatkuu ensi yönä Columbus Blue Jacketsia vastaan.