Liigassa syksyllä liekehtinyt ja debyyttikaudella 21 ottelussa upeat pisteet 4+14=18 saalistanut Aleksi Heponiemi puhuttaa rapakon takana. Hänet kesällä 2017 NHL:ään varannut Florida Panthers on mehuissaan suomalaisesta.

– Hänen luovuutensa on jotain, jota ei voi opettaa, Floridassa työskentelevä ja joukkuetta aikoinaan kipparoinut ex-pakki Bryan McCabe hehkutti seuran kotisivuilla.

Kuten Heponiemi on näyttänyt, on luovuus johtanut Liigassa komeisiin pisteisiin.

– Hänellä kyky vetää pelaajia (puoleensa) ja sen jälkeen löytää kavereita nopeammin ratkaisualueilla. Hänellä on ollut hieno alku Suomen Liigassa, entinen NHL-puolustaja jatkoi.

Jos on hyökkääjä mennyt eteenpäin Liigassa pelillisesti, niin samaa voi sanoa myös hänen ruumiinrakenteestaan. Tamperelaislähtöinen 19-vuotias suurlupaus on pienikokoinen, sillä esimerkiksi jääkiekkotilastoihin erikoistuneen Eliteprospects-sivuston mukaan hänellä on pituutta vain 179 senttiä ja painoakin ainoastaan 67 kiloa.

– Hänen huolensa oli koko, mutta se ei ole enää ongelma, GM Dale Tallon myönsi vertaillen menneisyyttä ja nykyhetkeä.

Kuten on nähty, on suomalainen mennyt valtavasti eteenpäin. Se kuulostaa jokseenkin huimalta, sillä esimerkiksi kahdella aiemmalla kaudella WHL:n runkosarjoissa syntyi 86 ja 118 pinnaa. Tuosta on kova temppu kehittyä.

– Hän on tullut paljon vahvemmaksi, mutta se ei ole vaikuttanut hänen taitoihinsa, visioihinsa ja kykyynsä tehdä peliä. Hän on moniulotteinen pelaaja.

Heponiemen edustama Kärpät jatkaa urakkaansa Liigassa viikonloppuna. Perjantaina vastassa on kotikaukalossa HIFK ja lauantaina samat joukkueet kohtaavat Helsingissä.