Vaikka Carolina Hurricanesin Sebastian Aho ja Winnipeg Jetsin Patrik Laine ovatkin NHL:ssä ”vihollisia” keskenään, on kaksikko kokenut myös yhdessä upeita asioita. Niistä kirkkain lienee alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus kotiyleisön edessä tammikuussa 2016.

Pelaajat nousivat noissa kekkereissä lopullisen pistepörssin kärkipäähän Ahon saldon oltua 5+9=14 ja Laineen 7+6=13. Edelle ylsi vain Jesse Puljujärvi lukemin 5+12=17.

Jetsin maalilinko äityi kehumaan Canesin paitaa kantavaa vihollista ylväin sanoin NHL.com/fi:n haastattelussa.

– Sebastian on varmaan yksi parhaista pelaajista, joiden kanssa olen koskaan pelannut. Hänen kanssaan on tosi helppoa pelata, Suomen aikaa tiistain vastaisena yönä hattutempun NHL:ssä latonut Laine ylisti.

Kiekkoihmisten on lähivuosina kuultu puhuvan ”sebastianahomaisesta tietokoneesta”. Myös Winnipegin suomalaispelaaja puhui tästä.

– Hän on niitä kavereita, jotka tietävät jo ennen kiekkoon koskemista, minne se on menossa seuraavaksi. Hän on myös yksi älykkäimmistä pelaajista, joita olen koskaan nähnyt.

– Minusta peliäly on ehkä hänen paras vahvuutensa, Laine ylisti.

Aho on Carolinan ylivoimainen pistekärki (6+17=23) ennen Teuvo Teräväistä (4+12=16) ja suomalainen johtaa samalla myös sisäistä tehotilastoa lukemalla +8.