Liigassa ja Mestiksessä kausina 2014-17 pelannut venäläis-bulgarialainen Aleksandar Georgijev, 22, teki NHL:ssä viime yönä komeaa historiaa. NY Rangersille 5-0-voiton NY Islandersista torjunut veskari on seurahistoriassa vasta kahdeksas pelaaja, joka pystyy torjumaan nollapelin ennen 23 vuoden ikää.

Jotain ottelussa kaikki 29 kutia torjuneen ex-liigavahdin tempun harvinaisuudesta kertoo se, että aiemmasta seitsemästä maalivahdista vain kaksi on pystynyt useampaan kuin yhteen nollapeliin. Tähän pystyivät aikoinaan John Vanbiesbrouck (4) ja John Davidson (2).

NHL Public Relations

@PR_NHL
Alexandar Georgiev, 22 years old, became the eighth different @NYRangers goaltender to record a shutout before his 23rd birthday.

Only two of the previous seven players recorded multiple shutouts before that age: John Vanbiesbrouck (4) and John Davidson (2). #NHLStats

TPS:ssä jokaisella kolmella runkosarjakaudella yli 91 prosentin varmuudella torjunut Georgijev voi nousta mainitun kaksikon rinnalle tai parhaassa tapauksessa jopa ohi. Suomessa SaPKoakin edustaneen nuoren mittariin tulee 23 vuotta ensi vuoden helmikuussa.

Venäläis-bulgarialainen on pelannut taalajäillä yhteensä 16 kamppailua tällä ja viime kaudella. NY Rangersin pelaaja oli se maalivahti, jonka selän taakse Kasperi Kapanen iski alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ratkaisseen osuman tammikuussa 2016 Helsingissä.