No nyt! Liigassa ihastuttanut ja Nuorten Leijonien nöyryyttämä veskari todella harvinaiseen temppuun NHL:ssä

© Kuva: Juha Tamminen

Liigassa ja Mestiksessä kausina 2014-17 pelannut venäläis-bulgarialainen Aleksandar Georgijev, 22, teki NHL:ssä viime yönä komeaa historiaa. NY Rangersille 5-0-voiton NY Islandersista torjunut veskari on seurahistoriassa vasta kahdeksas pelaaja, joka pystyy torjumaan nollapelin ennen 23 vuoden ikää.

Jotain ottelussa kaikki 29 kutia torjuneen ex-liigavahdin tempun harvinaisuudesta kertoo se, että aiemmasta seitsemästä maalivahdista vain kaksi on pystynyt useampaan kuin yhteen nollapeliin. Tähän pystyivät aikoinaan John Vanbiesbrouck (4) ja John Davidson (2).

TPS:ssä jokaisella kolmella runkosarjakaudella yli 91 prosentin varmuudella torjunut Georgijev voi nousta mainitun kaksikon rinnalle tai parhaassa tapauksessa jopa ohi. Suomessa SaPKoakin edustaneen nuoren mittariin tulee 23 vuotta ensi vuoden helmikuussa.

Venäläis-bulgarialainen on pelannut taalajäillä yhteensä 16 kamppailua tällä ja viime kaudella. NY Rangersin pelaaja oli se maalivahti, jonka selän taakse Kasperi Kapanen iski alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuden ratkaisseen osuman tammikuussa 2016 Helsingissä.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.