Liiga-otteluissa on tällä kaudella käytössä Helsingissä, Tampereella, Turussa ja Oulussa mielenkiintoista tietoa joukkueiden pelaajista keräävä niin sanottu älykiekkojärjestelmä.

Paikannukseen perustuvassa järjestelmässä pelaajien pelipaitoihin asennetut lähettimet välittävät tiedot pelaajista 10 senttimetrin tarkkuudella kaukalossa. Samoin ottelussa käytettävään kiekkoon on asennettu radiolähetin, joka välittää tiedot kiekon liikkeistä ja nopeuksista.

Alkukaudella mukana on ollut 51 ottelua ja joukkueista eniten on analysoitu Ilveksen, Tapparan ja Kärppien otteluita (14) ja vähiten puolestaan JYPin ja Kalpan kamppailuja (2).

Mielenkiintoisimpia tilastoja ovat luonnollisesti kovimman laukojan sekä nopeimman luistelijan ”tittelit”. Kärkipaikoilla olevat nimet saattavat yllättää joitakin kiekkofaneja.

Kovin laukoja on tilastoiduissa otteluissa ollut toistaiseksi Jukurien Mika Partanen, jonka 15.marraskuuta Kärppiä vastaan kiskaisemalle laukaukselle mitattiin nopeutta peräti 157 kilometriä tunnissa.

Maaliin menneistä laukauksista kovin on ollut Tapparan Otso Rantakarin Ilvestä vastaan 14.syyskuuta iskemä kuti, jolle mitattiin nopeutta 135,7 kilometriä tunnissa.

Rantakarille on myös mitattu nopein hetkellinen luistelunopeus, 39,8 kilometriä tunnissa.

Pisimmän matkan ottelussa on luistellut puolestaan Ilveksen Oskari Laaksonen, 6,68 kilometriä.

Joukkueista ottelua kohden eniten on luistellut toistaiseksi KalPa, jonka keskiarvo on 77,7 kilometriä.

Lisää tilastoja älykiekkojärjestelmästä löytyy Liigan nettisivulta täältä.