NHL:ssä tällä kaudella debytoinut ja syksyn 22 ensimmäisessä pelissä tehot 3+9=12 latonut Jesperi Kotkaniemi on päässyt uuteen arkeen käsiksi häkellyttävän hienosti. Pelaajan tekemisessä ei ole vaikuttanut olevan yhtäkään selvää epäkohtaa.

Suomalainen antoi nhl.com/fi-sivustolle uudesta arjesta varsin huiman kuuloisen kommentin, joka kertonee itseluottamuksesta kaiken oleellisen.

– Ainakin minulle oli suuri yllätys, että ei se peli täällä sitten lopulta ollutkaan yhtään sen kummallisempaa kuin Suomessa, Kotkaniemi latasi, ja jatkoi:

– Tietysti pienempi tila ja suurempi pelinopeus vaativat sopeutumista, mutta hyvällä itseluottamuksella ja halulla oppia pärjää mukavasti.

Habs-sentteri on näyttänyt menevän päivä päivältä tasaisesti eteenpäin kehittymisensä kanssa. Samaan alle 18-vuotiaiden maailmanmestari viittasi itsekin.

– Alku oli tietenkin haastava. Jouduin vähän muuttamaan pelityyliäni ja löytämään itseluottamukseni. Täkäläinen pelityyli tuo kaukaloon sen verran uusia ulottuvuuksia, että pitää olla valmis kaikenlaiseen.

– Nyt olen päässyt sisään tähän hommaan ja tottunut kaukalon kokoon sekä pelikavereihin. Sen myötä tuntuu jo huomattavasti paremmalta. Muutamat onnistumiset tietenkin ovat kasvattaneet itseluottamusta merkittävästi.

Habsin osalta kausi jatkuu Suomen aikaa jo tänä iltana kello 23 alkaen. Joukkue testaa huimassa vireessä viilettävän (SuomiKiekko-sivuston juttu aiheesta täällä) Buffalo Sabresin pelihuumorin.