Pimeä marraskuu on ollut Patrik Laineelle kirkas kuin jokaisen kevään ensimmäinen päivä. Winnipeg Jets -hyökkääjä on nakuttanut vuoden toiseksi viimeisen kuukauden aikana 10 ottelussa hävyttömät 16 maalia ja kolme hattutemppua.

Nyt kanadalaisen televisiokanava TSN:n tilastoihin erikoistunut Stats Centre -niminen Twitter-tili tiesi kertoa, että suomalainen voi vielä tämän kuun aikana tehdä jopa NHL:n historiaa.

Kaudesta 1993-94 lähtien yhden kuukauden aikana NHL:ssä eniten maaleja on nakuttanut venäläinen Pavel Bure. Hän latoi peräti 19 osumaa noin 24 vuotta sitten, maaliskuussa 1994.

Tilastokakkosena on toinen legenda Mario Lemieux, joka osui 17 kertaa joulukuussa 1996.

Laine keikkuu tilastossa nyt kolmantena yhdessä Ray Sheppardin (tammikuu 1994) ja Jaromir Jagrin (marraskuu 1996) kanssa.

StatsCentre

@StatsCentre
Still with 2 @NHLJets games left this month in which to do damage, Patrik Laine currently sits tied for 3rd on this list of incredible goal-scoring months dating back 25 seasons

Laineen kantona kaskessa ovat lähimenneisyydessä NHL:n kovimpiin joukkueisiin kuuluneet Pittsburgh Penguins ja Chicago Blackhawks.