Kuten viime aikoina on todistettu, on Patrik Laine latonut maaleillaan ja hattutempuillaan NHL:n useita tilastoja uuteen uskoon. Yksi kovimmista faktoista on se, että Laine pyyhkäissee uransa aikana koko Winnipeg Jetsin ja sen edeltäjän Atlanta Thrashersin eniten hattutemppuja tehneeksi pelaajaksi.

Sarjan tilastoihin erikoistunut NHL Public Relations -niminen Twitter-tili tiesi viestiä, että toistaiseksi eniten hattuja seurahistoriassa on latonut Ilja Kovaltshuk. Hän teki niitä kaikkiaan 11 Atlantan aikoina 594 ottelussa.

Kun Laine on tilastokakkonen seitsemällä knallilla, ohittanee hän venäläisen supertähden kyseisessä kategoriassa hyvinkin pian. Nykyisellä vireellä se voi olla NHL:n maalipörssin kärkinimelle mahdollista jopa kuluvalla sesongilla.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Patrik Laine recorded his second hat trick in a week, third of the season and seventh of his career.

Only one player has more three-goal games for the @NHLJets / Thrashers franchise: Ilya Kovalchuk: 11 in 594 GP w/ ATL. #NHLStats

Jetsin alkaneen viikon vastustajat ovat lähimenneisyydessä NHL:n kovimpiin joukkueisiin kuuluneet Pittsburgh Penguins ja Chicago Blackhawks.