Vaisusti kauden urakkansa aloittanut, mutta marraskuussa kukkaan puhjennut Patrik Laine on latonut tänä syksynä jo kunnioitettavat kolme hattutemppua.

NHL-tilastoihin erikoistunut NHL Public Relations -niminen Twitter-tili viesti taannoin, että suomalaisesta tuli 14:s eri pelaaja ja vasta kuudes sarjan ”modernilla ajalla” sitten kauden 1943-44, joka on tehnyt vähintään kolme hatullista joukkueensa 22 ensimmäisessä pelissä.

Samaan ovat pystyneet mm. suomalaisille tutut legendat Mario Lemieux kaudella 1995-96 ja Wayne Gretzky kaudella 1983-84.

NHL Public Relations

@PR_NHL
ICYMI: @PatrikLaine29 became the 14th different player in NHL history, and sixth in the League’s modern era (since 1943-44), to record three or more hat tricks in his team’s first 22 games. #NHLStats

NHL:n maalipörssin kärjessä 19 kihauksella keikkuvan Jets-tähden tempun kovuutta korostaa se fakta, että kaikki hattutemput ovat syntyneet marraskuun aikana.

Ennen päättyvää kuuta Laineella oli kasassa vain kolme rysää, mutta esimerkiksi sunnuntaiyön pelissä hän venytti St. Louis Bluesin verkkoa viidesti.